Distribuie si prietenilor tai!

Un food Truck amenajat costa undeva la 20.000 euro (second-hand), dar se gasesc si variante mai ieftine, ce e drept mai putin atragatoare. Pe langa toate autorizatile necesare, aveti nevoie de minim un angajat care sa vanda, dar mai ales de un vad cat mai bun. 

Sarbatorile de iarna nu au fost foarte profitabile pentru Food Truck-urile care au venit in Constanta. Intr-adevar, au fost cateva zile foarte agitate cand parcul de distractii a fost deschis in parcul Tabacariei, insa de obicei oamenii veneau, se plimbau si plecau acasa. O alta problema a fost competitia prea mare. Cand pui 5 food truck-uri care servesc aceleasi preparate si bauturi pe un perimetru de 1000 m patrati, evident ca profitul nu poate sa fie urias. In cazul unor comercianti, profitul nu a existat deloc, ba chiar au iesit pe minus din aceasta afacere. Cei care au incercat o afacere cu Food Truck stiu cat de dificila este aceasta afacere.

afacere tip food truck

Ce se vinde bine

Inghetata se vinde bine, in special pe timp de vara. Daca aveti o masina pregatita pentru a vinde inghetata si va ocupati personal de aceasta afacere, o sa reusiti sa strangeti o suma frumusica. In schimb, daca aveti angajati, s-ar putea sa aveti si zile neprofitabile. Vadul bun este greu de gasit si costisitor.

Sucurile de portocale sau grefe se vand si ele foarte bine, in special pe timp de vara. Indiferent de locatie, parintii sunt dispusi sa cumpere sucuri naturale pentru copiii lor. Preturile sunt intre 7 – 15 lei pentru un pahar de suc, iar profitul undeva la 30% in functie de numerosi factori care tin de particularitatile fiecarei afaceri.

Profitabila sau nu?

Avand in vedere numeroasele anunturi cu food truck-uri de vanzare, evident sunt probleme mari in aceasta industrie. In jurul nostru avem oameni care au dat gres cu aceasta afacere dar si oameni care reusesc sa vanda bine. Depinde foarte mult de urmatorii factori: produsele pe care le vindeti, pretul de achizitie, marketing, locatie, numarul de angajati.