Distribuie si prietenilor tai!

Avem zeci de mii de magazine online in Romania si multe dintre ele nu respecta nici o politica. In acest articol va vom prezenta cateva semnale care te pot pune in alerta atunci cand accesezi un magazin online si nu stii daca este serios. 

1. Datele de contact

Orice magazin online trebuie sa aiba o pagina de contact unde sa gasesti numere de telefon, numele firmei, adresa email. Poti sa cauti firma pe google si sa vezi cati angajati sunt, ce cifra de afaceri au, cand a fost firma infiintata.

– Termeni si conditii, politica cookies si confidentialitate, informatii despre livrare – retur.

Informatii obligatorii, pe care orice magazin sau website trebuie sa le aiba. In cazul in care acestea lipsesc, ar trebui sa ai mare grija.

Un magazin online serios are si un certificat SSL activ. Adica in bara navigatorului o sa va apara:

un site serios are si certificat SSL

Este defapt si o recomandare GOOGLE iar cei care investesc in afacerea lor online, au grija si la acest lucru. Un magazin online nesecurizat inseamna un magazin administrat prost, iar experienta cu ei s-ar putea sa fie de aceeasi natura.

2. Cauta recenzii pe internet

„pareri magazin X” este o cautare care va poate oferi mai multe informatii. Recenzii puteti gasi si pe paginile lor de Social Media.

cum arata o recenzie slaba

De exemplu, recenzia de mai sus este destul de grava si importanta.

Daca ai fost pacalit sau ai avut probleme cu comerciantul, in primul rand ar trebui sa incerci sa rezolvi pe cale amiabila. In cazul in care nu este posibil, te poti adresa ANPC.