Editorial

Investeste in angajatul care se ocupa de clientii tai. Bataie de joc la un service auto din Constanta

single-image

Distribuie si prietenilor tai!

Nu vom da nume pentru a nu intra in conflict cu proprietarii service-ului. Defapt, este reprezentanta unui mare producator auto, cu prezenta in zeci de tari. Desi reprezentanta arata impecabil si restul angajatilor sunt bine pregatiti, pe partea de relatii cu clientii au angajat un tanar plictisit. Pe langa faptul ca nu puteai sa intelegi ce te intreaba, deoarece vorbea foarte incet si intr-un stil arogant, aitudinea lui era exact reprezentativa pentru orice business care poate da faliment din cauza angajatilor. 

Pentru ca interventia dura aproximativ 1 ora, am decis sa raman in sala de asteptare si sa-l urmaresc pe angajatul respectiv. Eram curios daca doar cu mine s-a gandit sa vorbeasca urat, pentru ca eram prea urat sau nu eram imbracat la camasa. Intr-o ora a reusit sa enerveze mai multi clienti si nu puteam sa inteleg cum poate o companie atat de mare sa nu urmareasca comportamentul angajatilor. Raspunsul este simplu: nu ii intereseaza pana nu ii arde la buzunar.

Discutie intre angajat si un potential client:

Client: Buna ziua, as dori sa fac un schimb de ulei, sunt la dumneavoastra in baza de date.

Angajat: Buna ziua, da, ok, va costa X lei.

Client: aoleu… cam mult, data trecuta m-a costat x lei.

Angajat: Nu vreti sa va dau eu bani sa va platesc diferenta? Atat costa acum… daca vreti sa imi spuneti.

Da, pare incredibil dar am fost martor la o astfel de discutie. Indiferent cat de suparat ai fi intr-o zi, nu ai nici un drept sa tratezi asa un potential client.

Recomandare pentru proprietarii de afaceri din Romania:

Monitorizati cu atentie angajatii si felul in care discuta cu clientii vostri. S-ar putea sa aveti pierderi mari si sa nu va dati seama ca o parte din vina este datorata comportamentului neprofesionist pe care il au angajatii dumneavoastra.

Nu uitati ca discutam despre o reprezentanta, inchipuiti-va ce se intampla la case mai mici.

S-ar putea sa va intereseze:

shares