Editorial

Proprietarii care isi gasesc autoturismele lovite in parcare se lovesc de birocratie

single-image

Distribuie si prietenilor tai!

Din pacate, de foarte multe ori ne gasim autoturismele lovite in parcare, insa vinovatii prefera sa fuga si sa nu lase un bilet cu un numar de telefon pentru a face reparatia pe cale amiabila. Unii proprietari care isi observa dauna in aceeasi zi, incearca sa obtina imagini surprinse de o camera video din zona parcarii (daca exista), altii prefera sa isi repare singuri daunele, fara sa mai piarda timp cu declaratii la politie si cereri pe la asiguratori.

  1. Alexandru este un tanar care si-a gasit recent autoturismul zgariat in parcare si a postat urmatorul mesaj pe un site de socializare:

“Multumesc celui care mi-a zgariat masina si nu a avut bunul simt de a lasa un numar de telefon. O zi frumoasa iti doresc!”.

L-am contactat pe Alexandru pentru a afla ce are de gand sa faca pentru a rezolva situatia neplacuta. Acesta ne-a spus ca a mai patit in trecut evenimente asemanatoare si ca a pierdut mult timp la cozi, oamenii care trebuiau sa il ajute i-au vorbit urat de parca era un infractor, asadar prefer ca de data aceasta sa isi resolve singur dauna.

Ce trebuie sa faci din punct de vedere legal daca ai lovit o masina sau ai fost lovit

In ambele cazuri, trebuie sa va prezentati la politie in maxim 24 ore. In cazul in care cel care a lovit autoturismul nu s-a prezentat la politie, o sa primeasca o citatie in acest sens. Amenda este si ea usturatoare, asadar cel care stie ca a lovit si fugit, ar trebui sa isi faca timp pentru a ajunge la sectie. Acest lucru se poate intampla daca stii cine ti-a lovit masina, sau daca ai reusit sa faci rost de probe video. Insa, din pacate, de cele mai multe ori proprietarii pagubiti nu au ce sa faca.

Masinile din parcul nostru auto sunt pline de zgarieturi sau lovituri

Am discutat si cu un reprezentant al unui parc auto care ne confirma faptul ca romanii, din lipsa unui sistem bine pus la punct si mai rapid, prefera sa nu isi mai repare zgarieturiile sau loviturile de pe caroseria masinii. “ In parcul nostru vin foarte multi proprietari care doresc sa isi vanda autoturismele. Majoriteatea dintre ele sunt pline de zgarieturi, sunt lovite, iar cele care arata bine sigur au elemente schimbate si revopsite. Din pacate nu ne pasa de bunul vecinului si nu stim sa ne comportam civilizat”.

In conditiile in care polita de asigurare a suferit constant cresteri, facem apel la gasirea unor solutii pentru grabirea procesului de rezolvare a unei daune minore, fara ca proprietarul sa fie nevoit sa piarda zile intregi in acest sens.

S-ar putea sa va intereseze:

shares