Distribuie si prietenilor tai!

Aveam salariul 2.500 lei la un renumit restaurant fast-food din capitala. Am facut asta timp de 5 ani, apoi mi-am dat seama ca nu este ce imi doresc pe termen lung si am decis sa schimb ceva. Acum castig aproape 2.000 euro pe luna din magazinul online.

Am plecat la drum cu un magazin online care m-a costat 200 euro si o gazduire la 1 euro/luna. Primele luni au fost foarte grele, pot spune ca eram aproape sa inchid taraba si sa incerc altceva. Insa, cu ajutorul unor reclame pe Facebook, am reusit sa atrag 20 clienti, ce mi-au adus un profit de aproape 800 lei. Banii au fost reinvestiti, sotia a inteles ca nu este momentul sa ne oprim si ca viitorul poate sa fie mai bun pentru noi. In acest moment pot spune ca traim bine 2 persoane si un copil, doar din magazinul nostru online.

a investit intr-o afacere online si a reusit sa obtina profit

R: Ce sfaturi le poti da celor aflati la inceput de drum?

Primul sfat ar fi sa aiba rabdare si sa analizeze cu atentia competitia. Apoi, urmeaza investitie constanta in publicitate, chibzuinta, fidelizarea clientilor, oferte noi, administrarea social media, practic un job de minim 10 ore pe zi, fara sarbatori libere si fara concedii prea lungi. In acest moment sunt sigur ca imi doresc sa fac asta macar pana la 40 ani, sper ca pot sa ma extind si sa investesc si in alte domenii. Acum stiu exact cum functioneaza lucrurile, invatand si de la altii care fac deja comert online, dar si de pe internet.

R: Ai avut momente dificile ?

Cred ca cel mai dificil moment a fost acela cand imi era frica sa consum profitul pe care il castigam legal, cu multa munca si pasiune. Imi era frica sa nu pierd peste noapte tot ce am reusit sa cladesc, practic din nimic. Nu aveam stoc propriu, nu aveam bani de rulat. La un moment-dat, obsesia mea pentru acest magazin incepuse sa imi afecteze si viata de familie. Acum stiu sa le combin si sa fie totul ok, insa acest lucru vine pe parcurs, odata cu maturizarea fiecaruia.

R: Intr-un final, ce le poti recomanda celor care citesc acest articol?

Sa isi urmeze visul, sa isi schimbe viata atunci cand simt ca ceea ce fac nu este in regula. Recomand sa isi ia cateva zile libere, sa se gandeasca la tot ce au facut in plan profesional pana la momentul respectiv si apoi sa ia o decizie. O sa fie o decizie grea insa trebuie sa isi asume consecintele. Stiu foarte multi care au reusit dar si foarte multi care au pierdut tot. Intrebarea este: Sunteti in stare sa luptati pentru fericirea voastra?

R: Acasa gatesti ?

Culmea, atunci cand sunt acasa, de cele mai multe ori gateste sotia. Pot spune ca am intrat in greva si am inceput sa gatesc foarte rar, timpul, sau mai bine zis lipsa lui fiind in acelasi timp un factor care m-a fortat sa schimb prioritatile.

Concluzia zilei: 

Pentru multi poate 2.000 euro pe luna nu inseamna mult, insa pentru cei care castiga 2.000 lei, cu siguranta este un pas important. Avand in vedere ca sute de mii (daca nu milioane) se afla in aceasta situatie, regandirea viitorului ar putea fi solutia cea mai potrivita.