Imobiliare

Refacerea unui cadastru, o sugestie buna pentru bucuresteni

single-image

Distribuie si prietenilor tai!

Specialistii in imobiliare anuntau cresteri la apartamentele din Bucuresti, spre deosebire de scaderile preturilor la apartamentele din Constanta, Timisoara sau Brasov. Se pare ca in continuare exista un interes pentru capitala, fiind cumparatori din toate orasele sau chiar straini dornici de a investi in Romania. Cei la de Andaros Imob au scris un articol foarte bun despre refacerea unui cadastru in Bucuresti, mai exact importanta actualizarii cadastrului. Putini clienti stiu ca un cadastru vechi s-ar putea sa aiba o suprafata utila mai mare fata de cea reala, avand in vedere ca acum masuratorile sunt mult mai exacte, folosindu-se dispozitive moderne.

Refaci cadastrul sau risti sa iei „teapa”

In cazul in care cumperi cash un apartament (sau chiar cu banca), uneori in cadastru nu apar anumite modificari structurale (un perete spart, un geam desfiintat etc). Daca vei dori sa vinzi apartamentul din diferite motive, banca s-ar putea sa nu accepte cadastrul care nu coicide cu realitatea. Evaluatorul bancii o sa refuze tranzactia pana cand cadastrul nu este adus la actualitate. In acest moment, tu ca si vanzator, te vei duce la un cadastrist care va face noile masuratori si noul plan al apartamentului. Sa nu ramai socat cand vei constata ca in noul cadastru s-ar putea sa ai cu 3-5 mp mai putini, adica 3-5.000 euro mai putin fata de cat ai platit tu initial.

Poti apela la „vicii ascunse” ?

Nu! Nu poti demonstra ca fostul proprietar cunoastea faptul ca apartamentul are in realitate mai putini mp. Defapt, putini stiu ca exista aceasta situatie, in special cei care s-au lovit de asa ceva. De aceea este bine sa apelezi la consultanta imobiliara si intotdeauna sa te informezi atunci cand vrei sa cumperi o proprietate (zona, actele sa fie in regula, vecinii sa nu fie galagiosi etc). Nu uitati ca un apartament se cumpara foarte simplu, dar veti fi nevoiti sa suportati eventualele neplaceri, daca nu v-ati documentat foarte bine.

Lasati un comentariu

Your email address will not be published.

S-ar putea sa va intereseze:

shares